Onze pups…

Worden onderzocht op wormen en wormen eitjes en eventueel ontwormd volgens reguliere ontwormschema’s. Ze worden op zes weken leeftijd gechipt, onderzocht en gevaccineerd.

Wij voorzien onze pupkopers van voldoende informatie over de verzorging van de Australian Labradoodle zoals de vacht, ogen, oren en over voeding.

Vanaf de eerste dag hebben we contact met onze pups, doen we vroeg neurologische stimulatie “ENS & ESI” en stimuleren we onze pups met allerlei oefeningen, geuren en geluiden.

De puppy’s krijgen mee:

  • Paspoort
  • Een halsbandje met riem/looplijn voor de eerste weken.
  • Een puppy-pakket van Pro-Plan met 3kg puppy brokjes.
  • Een speeltje waar nestgeur aan zit.
  • De pups zijn gefokt naar de regels van de ALAEU en de koper krijgt zodra de hond geholpen is een ALAEU-stamboom.
  • Ook nadat de pups zijn uitgevlogen staan wij natuurlijk klaar voor vragen
  • Tevens kunnen pupkopers bij ons terecht voor een bench en hondenkussens.
  • Onze pups krijgen goede socialisatie en mogen ons huis pas verlaten op 8 weken leeftijd. 7 weken vinden we echt veel te jong voor een pup!

Hypoallergeen?

Met honden fokken kan behoorlijk intensief zijn. Het vraagt veel tijd en toewijding en onze aandacht gaat voornamelijk uit naar de honden, de gastgezinnen, pupkopers en natuurlijk, last but not least; ons eigen gezin. Hierdoor lukt ons helaas niet om mensen zomaar uit te nodigen om eens langs te komen en te kijken hoe leuk Australian Labradoodles zijn. Gelukkig zijn er steeds meer Australian Labradoodles op straat te vinden en zijn hun baasjes altijd trots en gezind om wat meer over hun “doodle” te vertellen. Meerdere keren hebben we serieus geïnteresseerden gehad die graag een pup van ons wilden, maar hun allergie maakte het onzeker. In dit soort situaties, meestal bij 5 á 10 procent van onze pupkopers nemen we wat meer tijd voor de pupkopers en bieden we graag de mogelijkheid om de allergie te testen, tot “logeerpartijen” aan toe zelfs.

Australian Labradoodle of Cobberdog…

Wat is nu het verschil tussen De Australian Labradoodle de Cobberdog of de “gewone” Labradoodle?

Tussen de Australian Labradoodle en Cobberdog is eigenlijk geen verschil, alleen de naam is anders en dat heeft er weer mee te maken dat de co-founder van de Australian Labradoodle zich wilde onderscheiden van de “gewone” Labradoodle. De namen lijken teveel op elkaar en na meer dan 30 jaar kunnen we echt niet meer spreken van een kruising Labrador en Poedel.

Er bestaat een heel generatieschema over het ontstaan van De Australian Labradoodle van vandaag de dag, deze gaan we hier niet uitleggen, want kort samengevat fokken wij alleen met Pure Breed Australian Labradoodles. Onze doodles zijn zo ver gefokt dat ze echt hun eigen typische Australian Labradoodle kenmerken hebben en we geen duidelijke kenmerken van de voorouders er in terug zien.

Reünie…

Het is gewoon superleuk om de broers en zussen na een jaar weer terug te zien en om iedereen te spreken en leuke anekdotes te horen. De gezinnen waar onze Doodles wonen nemen heel vaak het initiatief om een leuke terugkomdag te organiseren en wij sluiten natuurlijk altijd braaf aan.

Rasvereniging de alaeu…

Flevodoodles is lid van de ALAEU, de Australian Labradoodle Association Europe. We zijn aangesloten bij deze vereniging omdat we graag dit bijzondere ras op verantwoorde wijze willen fokken. De gezondheid en mentale gesteldheid van onze honden staat bij ons dan ook op de eerste plaats. Onze honden worden regelmatig gecheckt en zijn nauwkeurig getest. We zijn bewust aangesloten bij de ALAEU, omdat we de hoogste normen hanteren als het om gezondheid en ethiek gaat.

Scholing

Om het beste uit onze honden en pups te halen hebben we diverse webinars en opleidingen gevolgd. Op gebied van fokken, huisvesting, voeding, gedrag, genetica en noem maar op volgen we zo nu en dan bijscholing:

Opleidingen / webinars
AeresOpleiding houder van honden en Katten (verplicht voor iedere fokker)
Lotte’s LogicaVoeding tijdens dracht en opgroeiende honden
Birgitta GeerlingsWebinar over verlatingsangst en hoe leer ik mijn hond alleen thuis zijn
Sam TurnerWebinar Ontwikkeling van de pup
Facebook icon